Ontvang gratis ons online lifestyle magazine

Auteur: Nienke Lokhorst

Conflictcoaching

 

Conflictvaardige mensen weten elkaars sterke kanten naar boven te halen zonder elkaar te kwetsen of te beschadigen. De praktijk is vaak anders. Conflicten worden vermeden, toegedekt of escaleren juist. Met als gevolg nodeloze verspilling van mensen en middelen.

 

escalatietrap

 

Wanneer conflictcoaching?

Conflictcoaching wordt ingezet om de samenwerking tussen mensen te verbeteren. Met name wanneer de communicatie en interactie tussen mensen is verstoord en relaties in gevaar komen. Signalen zijn onder andere: ziekteverzuim zonder duidelijke medische oorzaak, mensen die elkaar mijden, mensen die samenwerking weigeren, verslechtering of stagnering van arbeidsprocessen. Nutteloze conflicten komen vaak voor bij groei of krimp van de organisatie, bij verandering van de stijl van managen, bij taakonvolwassenheid van management of medewerkers, te hoge werkdruk en falend management.

 

Wat is conflictcoaching?

Conflictcoaching kent twee vormen: re-actief en pro-actief. Re-actief conflictcoachen richt zich op de begeleiding van een of meer personen die in conflict zijn en zelf geen oplossing tot stand kunnen brengen. De coach faciliteert het oplossings- en ontwikkelproces van de coachees via een gestructureerd proces: inventarisatie van de problemen, diagnose, zoeken naar en vinden van mogelijke oplossingsrichtingen, brainstormen, vinden van oplossingen en afspraken maken. De coach stuurt op (meta)communicatie en interactie, eigenaarschap, empowerment en niet op inhoud.

 

Pro-actief conflictcoachen richt zich op de versterking van de competentie conflictvaardig bij personen, teams en groepen. Als je effectief met conflicten weet om te gaan, kun je je eigen conflicten voorkomen, oplossen of bewust inzetten om een beter resultaat te bereiken. De coach stuurt op zelfreflectie, zelfbeheersing, metacommunicatie over emoties, durf, zelfmanagement in conflicten, ontwikkelingsbereidheid en resultaatgericht onderhandelen.

 

Resultaat van conflictcoaching

Mensen kunnen beter samenwerken. Ze zien oplossingsmogelijkheden als er een conflict dreigt. Ze kunnen zich beheersen en effectief gedrag inzetten om een prettiger contact te hebben en een beter resultaat te bereiken.

 

 

 

 


Nienke Lokhorst schrijft, spreekt, inspireert, coacht, verbindt en motiveert. Met Coachloper brengt zij mensen en organisaties in contact met geschikte coaches. Nienke schrijft graag over de dingen die haar bezighouden. Ze woont samen met haar partner Jorrit en hun 3 dochters. Onderwerpen die haar interesseren: persoonlijke groei, kansen en mogelijkheden zien, acceptatie en loslaten, echtheid, mensen met lef, wijsheid. En verder... ze is sportief, maakt graag filmpjes in de iMovie app en is dol op pure chocola.