Ontvang gratis ons online lifestyle magazine
10 september 2018

Verzameling 0 - Algemeen

De afwasmachine is stuk. Wat een geluk!

afwassen-de afwasmachine is stuk wat een geluk
 
Dit blogje gaat over creatief zijn, prioriteiten stellen, precies het goeie doen en gelukkig zijn. Link jij dat aan de afwasmachine die stuk is?

Tijd voor de belangrijkste dingen

Voordat ik je ga vertellen over mijn kapotte afwasmachine, eerst dit: het heeft me een tijdje gekost om erachter te komen hoe het (werkend) leven het beste voor mij werkt. Maar ik ben er uit! Eindelijk. Het geeft zo’n bevrijdend gevoel om elke dag op te staan, precies te weten wat ik wil doen, los te staan van het resultaat… omdat dat sowieso elke keer goed komt, en om bakken aan energie te hebben. Ik voel me topfit en dolgelukkig!

 

Wat heeft een kapotte afwasmachine daar nou mee te maken, zul je je misschien afvragen?

 

Nou, dat heeft net zo veel met mijn geluk te maken als bijvoorbeeld een wandeling maken of ’s ochtends douchen. Ik zal me nader verklaren 🙂

 

Creativiteit en prioriteiten stellen

Er zijn twee waarden van cruciaal belang voor mij. De ene is dat ik creatief mag zijn en mijn creativiteit kwijt kan in mijn dagelijks doen en laten. De tweede is dat ik elke dag weer op mezelf afstem om te bekijken wat wel en vooral ook wat niet belangrijk voor mij is. Dat maakt dat ik heel gemakkelijk prioriteiten kan stellen, dat ik doe wat belangrijk en goed voor mij is (en daarmee ook voor mijn dierbaren). Ik zeg dus makkelijk ja, en ook gemakkelijk nee.

 

Om die twee belangrijke waarden te ‘voeden’ heb ik momenten voor mezelf nodig. Tijdens het douchen voed ik zowel mijn creativiteit als mijn prioriteitenlijst. Maar dat is voor mij niet voldoende, dus ik wandel ook bijna dagelijks. Heerlijk vind ik dat.

 

De afwasmachine deed het niet meer

Nu ging laatst de afwasmachine stuk. Ik moest meteen denken aan een goede vriendin van mij, die er nooit een heeft aangeschaft en die altijd lekker aan het afwassen is. Jaren geleden zou het nooit in me zijn opgekomen om de afwasmachine dan maar de deur uit te doen, hoogstens voor een nieuw exemplaar. Maar nu dacht ik: laten wij dat thuis ook eens gaan proberen. Op vakantie vinden we het heerlijk die slome tred naar de afwasbakken op de camping en alles op een low profile tempo. Dus misschien brengt het hier ook wel wat…

 

En ja hoor! Ik heb er weer een moment bij van tijd voor mezelf waarin ik weer even de prioriteiten aanscherp, of waarin er ruimte is gekomen om weer een briljant idee te krijgen. Bovendien wassen we ook wel eens samen af en eigenlijk is dat heel gezellig.

 

Natuurlijk: afwassen gaat een stuk langzamer dan de afwasmachine in- en uitruimen. Maar denk je dat mij dat iets uitmaakt? Ik heb er weer een geluksmoment bij, ik geniet van de vertraging en van de creativiteit en opgeruimdheid die mij dat brengt.

 

De afwasmachine is stuk, wat een geluk!

 

ondertekening blauw

 

Ontvang 8x per jaar een mail van Nienke met verhalen en inspiratie


     

Nienke Lokhorst schrijft, spreekt, inspireert, coacht, verbindt en motiveert. Met Coachloper brengt zij mensen en organisaties in contact met geschikte coaches. Nienke schrijft graag over de dingen die haar bezighouden. Ze woont samen met haar partner Jorrit en hun 3 dochters. Onderwerpen die haar interesseren: persoonlijke groei, kansen en mogelijkheden zien, acceptatie en loslaten, echtheid, mensen met lef, wijsheid. En verder... ze is sportief, maakt graag filmpjes in de iMovie app en is dol op pure chocola.

Ontvang 8x per jaar een mail van Nienke met verhalen en inspiratie