Ontvang gratis ons online lifestyle magazine
02 oktober 2017

Verzameling 0 - Algemeen

Doorbreken en digiminderen

doorbreken en digiminderen
 
Als ik aan doorbreken denk, dan denk ik meteen aan iets wat vastgelopen is. Iets wat al langere tijd niet loopt zoals het zou moeten lopen. Dat laatste herken ik wel. Dat eerste gelukkig ook. Ik ben al heel wat doorbraken verder en dat doet me goed. Het brengt me veel in mijn leven.

Doorbreken

Het woordenboek van Dale zegt over doorbreken het volgende:

Doorbreken: een weg maken door: een vastgelopen situatie pogen te doorbreken

 

Op mijn 27ste besloot ik mijn leven om te gooien. Van een werkende man ging ik terug naar een studentenkamer en werd ik student. Eerder durfde ik het niet, maar op een bepaald moment kon en wilde ik er niet meer onderuit. Ik zag een andere toekomst voor me dan die weg die ik op dat moment bewandelde.

 

Ik was er klaar mee, en ging doen wat ik diep van binnen wilde.

 

Weer studeren

Wat deze keuze me in eerste instantie bracht? Ik zat opeens weer op een studentenkamertje en niet alles daaraan was even leuk. Financieel had ik dik ingeleverd. En toch wist ik dat het goed was wat ik deed. Na mijn versnelde studie Maatschappelijk werk te hebben afgerond ging ik weer werken.

 

Een paar jaar later voelde ik het weer, er klopt iets niet in mijn leven het moet anders. Ik was toen 30 en wilde niet meer voor een baas werken.

 

Een eigen bedrijf

Ik besloot voor mijzelf te beginnen, een eigen bedrijf te starten. Dat was een leuk en uitdagend avontuur. Maar dikwijls ook lastig. Ik kwam in allerlei nieuwe situaties terecht. Soms wel leuk en spannend. Vaak ook heel uitdagend. Of korter door de bocht: vaak gewoon moeilijk, en ik heb me lang niet altijd prettig gevoeld.

 

Toen ik 32 was liep mijn bedrijf niet zo goed als ik van tevoren had verwacht. Ik zat weer vast. Liep tegen mijn eigen patronen aan. En het lukte niet om er toen uit te komen. Ik kwam niet verder. Daarom besloot ik (in 2015) een doorbraaktraject te gaan doen bij Coachloper. Er moest iets veranderen.

 

Tijdens dit traject al veranderde er meteen iets. Blijkbaar kon ik ‘oude’ dingen en overtuigingen los laten. En er kwamen nieuwe dingen voor terug. Meteen daarna een paar goed betalende klanten bijvoorbeeld. Maar belangrijker nog: het heeft wat met mij persoonlijk gedaan. Ik ontdekte hoe het is als de energie door je lijf giert, als het stroomt. Ook heb ik ontdekt hoe ik dat vaker voor elkaar kan krijgen.

 

Alle uitdagingen die ik ben aangegaan zijn het dubbel en dwars waard geweest.

 

Digiminderen

Na het doorbraaktraject durfde ik eindelijk écht te kiezen voor datgene wat voor mij belangrijk was. Zo startte ik met een project dat nu nog steeds belangrijk is in mijn leven. Ik ben een jaar lang helemaal offline gegaan. Ik ervaar mijn offline project Digiminderen als een groot succes en ik geniet er met volle teugen van.

 

Binnenkort komt zelfs een boek uit van mijn ervaringen in dat offline jaar.

 

Ben ik nu klaar met mijn doorbraken? Ik denk van niet, stiekem hoop ik zelf van niet. Want soms heeft mijn leven wat beweging nodig en dan is een doorbraak een welkome verandering. Welke dat zijn? En hoe ze zich aandienen of hoe ik ze weer ga opzoeken, ik ga het meemaken.

 

Mooie ontwikkeling

Bij het eerste doorbraaktraject deed ik zelf mee. Nu mag ik een bijdrage leveren aan het komende traject en daar ben ik ontzettend blij mee en trots op. Als assistent trainer mag ik Iet Mans assisteren in dit doorbraaktraject dat door Nienke Lokhorst is georganiseerd. Bovendien kom ik bij module 4 in de middag ook iets vertellen over digiminderen en geef ik graag een ervaring mee in keuzes maken. Hier lees je meer over het doorbraaktraject dat voor mij het begin is geweest van zo veel mooie ontwikkelingen.

 

Succes met je reis, ik ga ook weer verder.

Johan van Houten

 

Mijn naam is Johan van Houten. Mijn drijfveer in het leven is het werken met mensen. Daarbij vind ik het echt gaaf om mensen te stimuleren om meer inzicht in zichzelf te krijgen. Via Sonnevelt Opleidingen en De Alchemist heb ik me gespecialiseerd tot mental en lichaamsgericht coach. Mooi vind ik het om tot de kern te komen, om mensen tot nieuwe inzichten te brengen. Die inzichten kunnen zich ook op een diepere en lichamelijke laag zich in je manifesteren. “Een leven lang leren” is mijn motto. Ik hou van ontwikkeling en ik vind het leuk om te leren van alle mensen en situaties in mijn leven.