Ontvang gratis ons online lifestyle magazine
23 mei 2013

Energiek zijn willen we toch allemaal?

 
Oké, ik heb best veel energie. Dat voel ik zelf natuurlijk, maar hoor het ook regelmatig van anderen: hoe doe jij dat, jij bulkt van de energie! Altijd fijn om een compliment te krijgen, zeker als vitaliteitscoach, maar toch voel ik me soms moe, futloos of niet in mijn eigen energie zitten. Het is goed je bewust te zijn dat energie dan weglekt. Hoe krijg en hou je nou energie? Het basisrecept kennen we allemaal: eet gezond, beweeg voldoende, op tijd naar bed en slaap voldoende, zorg voor zo weinig mogelijk stress en bovenal: wees gelukkig! Hier wat energietips die je eenvoudig in je leven kunt toepassen.

1. Weg met energievreters

Neem 5 minuten de tijd en maak een lijstje met 2 kolommen: in de ene kolom schrijf je wat je energie geeft en in de andere wat je juist energie kost, denk aan je werk, studie/cursus, vrienden, familie, huishouden, sport, uitgaan et cetera. Denk niet te lang na, laat je intuïtie voor je spreken. Doe zoveel mogelijk energiegevende activiteiten, spreek af met die leuke vriend, lees dat boek dat al maanden op je nachtkastje ligt, ga vroeg naar bed. Laad jezelf op, zodat je er weer zin in hebt.

2. Eet gezond

Kies voor natuurlijke voeding met veel voedingsstoffen. Vul eventuele vitaminetekorten aan die zijn ontstaan door stress en drukte. Eet veel groenten, voeg fruit toe en varieer met granen, noten en zaden. Start de dag bijvoorbeeld met een heerlijk smoothie. Inspiratie nodig? Op www.smoothie.nl vind je heerlijke en simpele recepten om je lichaam op te laden.

3. Mediteer

Maak tijd vrij voor je favoriete meditatie. Het hoeft niet lang te zijn, met een paar minuten per dag ben je al goed bezig. Het is verkwikkend voor je geest en geeft je onderbewuste de boodschap dat je een overvloed aan rust en tijd hebt, goed voor je energiepeil! Deze korte meditatie kun je overal doen http://bit.ly/103zW9h

4. Time out

Neem een dag vrij of een paar dagen als dat kan. Doe alleen maar leuke dingen, laat je verwennen bij een spa, waai uit op het strand, ga ouderwets stappen en dansen (en daarna natuurlijk lekker uitslapen) of volg een workshop mindfulness. Gun jezelf een energieboost.

5. Ook handig

Koop een bergkristal en draag het om je hals of leg het naast je bed. Het is een zuiverende steen die negatieve energieën neutraliseert. Bergkristal helpt je om contact te krijgen met je eigen intuïtie en sensitiviteit, waardoor je beter kunt kiezen wat het beste voor je is.

 

 

 

Leonoor stimuleert mensen om tot een gezonde levensstijl te komen. Ze heeft jarenlange ervaring als communicatieadviseur, manager en coach. In de loop van de tijd werd het haar steeds duidelijker dat fysieke vitaliteit (gezond eten, bewegen) en mentale vitaliteit (gezonde gedachten, fitheid van je geest) aan de basis staan van grip krijgen op je leven. Ze zag veel mensen met enorm veel stress, die altijd moe waren, zich niet vitaal voelden of verkeerd aten. Ze zegt dan ook ‘Kom in beweging, zowel letterlijk en figuurlijk, zodat je de energie weer voelt stromen.’