Ontvang gratis ons online lifestyle magazine
05 november 2017

Verzameling 0 - Algemeen

Groei komt voort uit chaos

Groei
 
Als ik uit mijn raam kijk, zie ik een grote puinhoop: hopen steen en zand, diverse afzettingen en slecht bereikbare woningen. Wat een bende. Het doel is een mooie nieuwe straat. Maar nu?

Chaos

De straat doet mij denken aan het ‘overload’ gevoel dat je krijgt als je een opleiding/training volgt of net een nieuwe baan hebt. Je krijgt heel veel nieuwe informatie over je heen, zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

 

Hetzelfde gevoel als dat je net verhuisd bent en je nieuwe woning vol staat met onuitgepakte dozen en meubels die nog in elkaar gezet moeten worden.

 

Een lichte wanhoop maakt zich van je meester: “Hoe krijg ik dit allemaal weggewerkt en waar, oh waar is mijn gereedschap?”

 

Wat nu?

Wat moet je ermee, wat kan je ermee, wat wil je ermee?

 

Elke situatie heeft natuurlijk zijn eigen, specifieke oplossing. Toch denk ik dat de basis van elke oplossing hetzelfde is: neem de tijd en gun jezelf ook deze tijd.

 

Ben jij een loser?

Het klinkt zo makkelijk, maar in deze tijd, waarin de nadruk ontzettend zwaar op efficiëntie en snelheid ligt, is dit nog niet zo eenvoudig.

 

Snel, efficiënt en in één keer goed. Want als niet, nou dan is er echt iets niet goed met jou, dan heb je gefaald, ben je een loser.

 

Je begrijpt het vast al wel, dat dacht ik dus even niet! Die chaos heb je gewoonweg nodig.

 

Breek eerst de boel op, schud alles los, gooi oude informatie weg en bouw dan stap voor stap, steen voor steen, jezelf weer opnieuw op.

 

En ja, daar heb je soms best wel wat tijd voor nodig.

 

Chaos levert dus wat op

Om even terug te komen op de straat in mijn wijk, voor het eerste stuk hebben ze drie weken uitgetrokken, het tweede en derde stuk zullen ongeveer even lang nodig hebben.
Het duurt even, maar dan hebben wij wel een prachtige straat waar wij vele jaren van kunnen genieten.

 

Verwelkom de chaos en gun jezelf de tijd om te groeien.

 

Met een warme groet,
Nicole

 

Nicole verstuurt elke drie weken een Klip en Klaar Weetje: ter inspiratie, reflectie, spiegeling of gewoon leuk :). Schrijf je hieronder in en ontvang tevens de driedelige training “Leef vanuit je hart”

 

Zet de stap en leef vanuit je hart, volg de gratis 3-delige training!


     

Ik ben 50 jaar, moeder van een zoon van 16, gescheiden en nu alweer ruim 8 jaar zeer gelukkig met mijn nieuwe liefde.

Ik houd van lezen, wandelen, hardlopen, dansen en tuinieren en ik voer graag een goed en diep gesprek met mijn vrienden.

Zet de stap en leef vanuit je hart, volg de gratis 3-delige training!