Ontvang gratis ons online lifestyle magazine
21 augustus 2017

Verzameling 0 - Algemeen

Meer doen in minder tijd

Meer doen in minder tijd - alle ballen in de lucht houden - rituelen
 
Vijf mooie, intense, bijzondere en uitdagende jaren heb ik achter de rug. Toen ik vijf jaar geleden het concept van Coachloper bedacht, kon ik nog niet bevroeden wat voor moois dat allemaal zou brengen. En zeker ook niet wat mijn grootste uitdagingen zouden worden. Mijn levensvragen en passie hebben me gebracht waar ik nu ben. Van mijn behoefte om bij te dragen aan wereldwelzijn, tot de noodzaak die ik voel dat ieder individu gezien wordt, tot mijn persoonlijke behoefte om geen eenzaamheid meer te ervaren… In dit blog beschrijf ik waarmee ik meer betekenis aan mijn leven heb gegeven én wat ik nodig heb gehad om effectiever te worden. Meer te doen in minder tijd. Tot slot een aankondiging, you'll see...

Alle ballen in de lucht houden

De afgelopen 5 jaar hebben voor ontelbaar veel mooie dingen gezorgd. Af en toe voor heel lastige ook! En vooral, nu op dit moment, hebben ze voor iets gezorgd waar ik al een tijdje naar op zoek was. Antwoord op de vragen:

  • Hoe zorg ik dat ik zakelijk goed georganiseerd blijf? Dat ik alle ballen in de lucht hou!
  • Hoe zorg ik dat ik AL DIE DINGEN die ik op een dag MOET/WIL doen, ook voor elkaar krijg?
  • Hoe zorg ik ervoor dat werk en privé in balans blijven? Dat ik me happy bij beide voel.
  • Dat ik kan bijdragen aan datgene wat voor mij belangrijk is?
  • En! dat ik ook nog tijd voor mezelf heb?

 

Het duurde even, maar ik mijn antwoorden gevonden.

 

Mijn reis

Het is natuurlijk een heel proces geweest. Een gewenste omslag vraagt altijd tijd. Een van die dingen is dat ik nu eindelijk ook zelf op al die 9 niveaus ben opgeruimd. Was leuk bedacht in 2015, en ik was toen al een aardig eindje op weg, maar ik was er zeker nog niet helemaal. Nu lijken al die gebieden aardig op orde. Uitdagingen zullen er blijven komen, en dat is helemaal oké. Er is nu een prima balans en elk van de 9 niveaus heeft goed aandacht van me gehad.

 

3 elementen

Drie elementen zijn voor mij belangrijk geweest. Deze drie hebben ervoor gezorgd dat ik me compleet voel. Dat mijn vroegere eenzaamheid eindelijk plaatsmaakt voor een nieuwe sensatie. Dat ik mijn zaakjes veel beter op orde heb. Dat ik gewoon écht rete effectief ben tegenwoordig.

 

Het lijkt wel of een zoektocht zijn einde nadert.

Ruimte voor mijn next level!

 

Een van die drie elementen benoem ik hier graag.

Want ik ga er de komende tijd nog veel mee doen.

Ik ga me verder verdiepen.

Anderen opzoeken die ook bewust rituelen hebben.

En ik vind het leuk om dat met je te delen.

 

Het was mijn ontbrekende element in de afgelopen jaren.

Eindelijk kan ik nu meer doen in minder tijd.

Én een heleboel tijd voor mezelf overhouden.

Én de tijd die ik aan mijn gezin en vrienden wil besteden, ook écht geven.

 

Dat heb ik voornamelijk te danken aan mijn (nieuwe) rituelen.

Maar ook aan de andere twee elementen,

en aan alles wat ik de afgelopen 12 jaar heb geleerd.

Rituelen geven betekenis aan belangrijke dingen in mijn leven.

Ik ben een blij mens!

 

De kracht van rituelen

Ik ben me in de afgelopen periode verder gaan verdiepen in rituelen en heb daar een kracht in ontdekt, die ik nog niet kende. En dat terwijl ik toch al best wat goede gewoonten had, dacht ik.

 

Er zijn meer mensen die wel een paar nieuwe rituelen kunnen gebruiken in hun leven. Het is zo’n mooi thema en er valt zoveel over te leren en ontdekken, dat ik me er de komende maanden nog verder in ga verdiepen en je graag meeneem in al het moois dat we hierin gaan tegenkomen.

 

Rituelen start up

Op 1 januari begint een Rituelen start up. Jij kunt daar aan meedoen. Het kost je niets, behalve dan dat je tijd in jezelf investeert. En je hebt er internet voor nodig. Het is al een paar maanden volop in ontwikkeling. Binnen een week of 2 kun je je inschrijven. Het wordt een ongelooflijk gave 22-daagse, met video’s, online seminars, en als je er zelf een beetje tijd in stopt, ook een grote impact op je dagelijks leven en werk.

 

Bovendien komt er net als de afgelopen 5 jaar ook weer een event. Bedoeld voor iedereen die zichzelf serieus neemt (en soms niet al té 😉 ) Voor elke professional, in loondienst of zelfstandig, voor iedereen die aan zichzelf durft te werken. Save the date: 15 en 16 maart. Meer daarover ook binnenkort.

 

De zomervakantie is voorbij. Ik ga er weer een mooi jaar van maken! Jij ook?

 

P.s. Op de hoogte blijven van mijn laatste nieuwtjes en de inspiratiemail ontvangen? Schrijf je hieronder in het groene vlak in.

 

ondertekening blauw en fotootje

Maandelijks ontwikkel tips en inspiratie van Nienke ontvangen?


     

Nienke Lokhorst schrijft, spreekt, inspireert, coacht, verbindt en motiveert. Met Coachloper brengt zij mensen en organisaties in contact met geschikte coaches. Nienke schrijft graag over de dingen die haar bezighouden. Ze woont samen met haar partner Jorrit en hun 3 dochters. Onderwerpen die haar interesseren: persoonlijke groei, kansen en mogelijkheden zien, acceptatie en loslaten, echtheid, mensen met lef, wijsheid. En verder... ze is sportief, maakt graag filmpjes in de iMovie app en is dol op pure chocola.

Maandelijks ontwikkel tips en inspiratie van Nienke ontvangen?