Ontvang gratis ons online lifestyle magazine
10 september 2017

Verzameling 0 - Algemeen

Niks mooiers dan de bevrijding in jezelf ervaren

Niks mooiers dan de bevrijding in jezelf ervaren
 
Wie had dat nou gedacht dat ik dat nog eens zou zeggen, toen ik 16 jaar geleden depressief op mijn kamer in Utrecht zat. Plezier in het leven, met bezieling werken en elke dag lachen blijkt toch ook voor mij weggelegd.

Niks mooiers dan…

“Er is niks mooiers dan de bevrijding in jezelf ervaren.” Ik was er zo benieuwd naar. Ik hunkerde ernaar. En nu het er is… lach ik van binnen, de hele dag.

 

Niks mooiers dan: rete effectief zijn en veel meer te doen in minder tijd
Niks mooiers dan: iedere dag aandacht hebben voor je persoonlijk leiderschap en voelen dat je de leider BENT van je leven
Niks mooiers dan: ervaren dat ik wéér persoonlijk gegroeid ben, een doorbraak heb beleefd
Niks mooiers dan: prettig samenwerken, met collega’s, medewerkers of klanten
En vooral ook niks mooiers dan: veel lol ervaren, zelfs als het tegenzit.

 

Stap voor stap

Sinds ik 16 jaar geleden nog zo depressief op mijn kamertje zat, is er veel veranderd. En eigenlijk heb ik er maar 1 ding voor hoeven doen, of misschien 2: open staan en blijven aangaan.

 

Daarmee bedoel ik dat ik nieuwe wegen heb bewandeld. Ik stond – én sta – open voor persoonlijke groei. Voor ontwikkeling. Ik wilde leren, omdat ik gewoon wist: het bestaat niet dat dit het is, dat het leven dit voor me in petto heeft. Ik geloof gewoon niet dat het de bedoeling is om de rest van mijn leven depressief te zijn. Daar moet ik vast iets aan kunnen doen.

 

En toen ben ik maar nieuwe dingen gaan ontdekken.

 

In het begin lang niet altijd met succes. Heel wat frustraties heb ik in al die jaren langs zien komen. Toch kwam ik steeds een klein stapje verder. Ik bleef openstaan voor ontwikkeling én ik sprak met mezelf af om niet weg te lopen voor moeilijkheden, maar om ze aan te gaan. Ik noem dat ook wel eens: mijn pijn in de ogen kijken.

 

Potverdorie, en nu jongen! Die ontwikkeling heeft zijn vruchten afgeworpen!!!

 

Mijn missing link

Persoonlijk denk ik dat het belangrijk is dat iedereen in zijn leven aandacht heeft voor zijn of haar persoonlijke groei en ontwikkeling. Het is ook voor iedereen mogelijk om persoonlijk te groeien – ja, ook voor alle depressievelingen! en voor alle stresskippen! en ook voor iedereen die werkt omdat het ‘moet’!, Het is voor iedereen mogelijk om nu te kiezen: IK ga het anders doen!

 

En nu, 16 jaar later, heb ik iets ontzettend gaafs voor je dat ik heel graag met je deel. Op de achtergrond ben ik er al maanden mee bezig.

 

Het heeft te maken met een thema dat mijn missing link bleek te zijn. In de afgelopen jaren had ik al van alles opgeruimd, veel ontwikkeld, geleerd en toch… er miste nog iets. De afgelopen 3 jaar bleef er maar steeds 1 ding hangen wat me gigantisch in de weg zat. Aan de oppervlakte leek dat mijn timemanagement te zijn. Maar jij en ik weten natuurlijk dat daar vaak iets diepers aan ten grondslag ligt. Daar heb ik afgelopen jaar maar mooi mee afgerekend. Als ik je een keer zie of spreek, vertel ik er graag over. Ook op het Rituelen Event zal ik er wel iets over vertellen.

 

Na al die ‘interne rommel’ te hebben opgeruimd, ben ik een praktische en betekenisvolle invulling gaan geven aan dat laatste wat bij mij nog ontbrak: een goede organisatie. Daarvoor heb ik me verdiept in rituelen. En daar schuilt me toch een kracht!! weet ik nu.

 

Rituelen

Ik heb hele leuke rituelen ontdekt – de meeste duren maar heel kort – die er nu voor zorgen dat alles klopt. En ik heb tegenwoordig ik denk wel 30 keer per dag een moment dat ik van binnen lach en geniet van hoe ik me nu voel. Elke dag, zelfs op een baaldag blijf ik van binnen lachen. Het is echt te gek.

 

Omdat ik het zo heerlijk vind om mijn eigen ontdekkingen te delen, en ook omdat ik graag wil verbinden – dat is toch ook echt waar het in het leven om draait! – daarom ontwikkelde ik in de afgelopen maanden een Rituelen Start Up. Daarmee hoop ik een heleboel mensen weer te inspireren bij de keuzes waar zij voor staan. Nieuwe stappen zetten, die je leven weer een stuk completer maken. Nieuwe stappen, die ervoor zorgen dat je elke dag met plezier op je werk én thuis bent.

 

Rituelen Start Up

Van 1 tot en met 22 januari organiseer ik een Online Rituelen Start Up. Doe je mee? Samen maken we van 2018 een te gek en mega effectief jaar!

 

Hier lees je meer en kun je je aanmelden >>>

 

Nienke Lokhorst

 

Maandelijks ontwikkel tips en inspiratie van Nienke ontvangen?


     

Nienke Lokhorst schrijft, spreekt, inspireert, coacht, verbindt en motiveert. Met Coachloper brengt zij mensen en organisaties in contact met geschikte coaches. Nienke schrijft graag over de dingen die haar bezighouden. Ze woont samen met haar partner Jorrit en hun 3 dochters. Onderwerpen die haar interesseren: persoonlijke groei, kansen en mogelijkheden zien, acceptatie en loslaten, echtheid, mensen met lef, wijsheid. En verder... ze is sportief, maakt graag filmpjes in de iMovie app en is dol op pure chocola.

Maandelijks ontwikkel tips en inspiratie van Nienke ontvangen?