De krachtige werking van rituelen ontdekken? Schrijf je nu vast in voor 2019

Een te gekke start van ...

Ontdek hoe rituelen jouw leven verrijken.
Rituelen vergroten jouw persoonlijk leiderschap.
Ze geven betekenis aan de dingen die jij belangrijk vindt.
Ze zorgen voor effectiviteit en halen een ongekende kracht naar boven.

Het eerste dat opvalt als je persoonlijke rituelen inzet, is dat je meer doet in minder tijd. Maar dat is niet het enige waarin rituelen van betekenis zijn. Rituelen hebben ook effect op veerkracht, rust in je kop, werk, samenwerking met collega's, gezondheid, de juiste uitdagingen aangaan, relaties, je relativeringsvermogen, humor en plezier in je leven.

Als je een beetje van ontwikkelen en aanpakken houdt, dan wil je dit niet missen en worden de eerste 22 dagen van januari te gek. Iedereen kan meedoen. Het enige wat je nodig hebt is internet en een gezonde dosis zin om aan de slag te gaan.

Een te gekke start van 2019, maar... dat duurt wel nog lang. Schrijf je vast in. En in de tussentijd kun je kijken of de KrachtModellen® Dag of het Doorbraaktraject voor Professionals iets voor jou is.

De kracht van rituelen

Zoals een pauw het paringsritueel aankondigt in al zijn pracht en praal. Zo krachtig kunnen rituelen ook voor jouw leven werken. Met heel simpele gewoontes geef je kracht aan belangrijke dingen in je leven. Van de dagelijkse dingen tot de once in a lifetime gebeurtenissen.

Met deze start up blaas jij nieuw leven in rituelen. Rituelen die bij jou passen. Rituelen die een positief effect hebben op jouw dagelijkse gang van zaken. Of, als je met jouw organisatie of team meedoet, die bijdragen aan de teamgeest én aan jouw persoonlijke leven.

Oude Rituelen

Dromenvangers vertegenwoordigen een aloud ritueel dat zijn oorsprong vindt bij de Anishinaabeg, een indianenvolk in Noord-Amerika. Het is bedoeld om nare dromen weg te geleiden. De indianen gaven het vaak als kraamcadeau aan pasgeborenen, omdat een zuigeling dan vriendelijker aan zijn of haar leven begint.

Veel oude rituelen, bijvoorbeeld uit de Romeinse Tijd, zijn gestoeld op bijgeloof of toevalligheden. Deze Rituelen start up is nuchter, aards en gestoeld op onze eigen waarnemingen. Toch kunnen wij in de 21ste eeuw ook van oude rituelen best nog wat opsteken.

Ontdekken is een van de werkwoorden die centraal staan in deze start up. Ieder heeft zijn eigen persoonlijke ontdekkingen.

Nieuwe Rituelen

Het Olympisch vuur in zijn huidige vorm is in 1928 voor het eerst geïntroduceerd door de Nederlandse architect Jan Wils. Het is een ritueel dat nadruk legt op eenheid en verbondenheid. Of zoals sommigen zeggen: voor de strijd van de mens voor eenheid en verbondenheid.

Verbinden is een werkwoord dat elk mens op deze aardbol elke dag doet. Soms bewust. Onbewust in elk geval heel vaak. Het is het werkwoord dat ons het meest brengt. Maar evengoed ook het meest gemist wordt als ergens kortsluiting optreedt. Verbinding draagt bij aan ons gezamenlijk welzijn. Het welzijn van alle mensen op aarde.

Elk ritueel draagt per definitie bij aan verbondenheid en verbinding maken.

Persoonlijke Rituelen

Persoonlijke rituelen laten je goed functioneren en geven betekenis aan je leven. Persoonlijke rituelen zijn er in alle soorten en maten. Van een paar seconden tot een paar uur, of zelfs dagen. Van zeer praktisch en aards tot spiritueel en abstract. Van 'gericht op persoonlijk welzijn' tot 'gericht op algemeen welzijn', enzovoort.

Voor persoonlijke rituelen kun je je laten inspireren door wat anderen doen, maar je kunt ook een ritueel helemaal zelf bedenken. Uiteindelijk kun je met heel simpele rituelen je kwaliteit van leven aanzienlijk vergroten.

Start Up

Een start up, in de betekenis zoals we hem hier gebruiken, is een begin, een start van een persoonlijk project. Of van een team project. Een start up heeft altijd tot doel iets bij te dragen, iets nieuws toe te voegen zodat we er persoonlijk en met elkaar iets aan hebben.

Een start up is een begin van iets nieuws, iets moois dat je in de fase daarna verder gaat uitbouwen en verankeren.

Voor zo ver bekend is dit de allereerste online start up in deze vorm en met deze naam.

Voor Wie

Voor studenten, directeuren, managers, hrm'ers, verplegers, ict'ers, leraren, bankmedewerkers, coaches, winkeliers, enzovoort, het maakt niet uit wat je doet. Deze Rituelen start up is bedoeld voor als je in loondienst werkt, zelfstandige bent en ook als je een groot bedrijf te runnen hebt.

Iedereen gaat mooie slagen maken met de Rituelen start up. Het gaat immers over jouw persoonlijk leiderschap. Over het effectief inrichten van je leven en werk. Over betekenis geven aan de dingen die belangrijk zijn voor jou. Het enige dat deze start up van je vraagt, is dat je houdt van ontwikkeling, van een beetje luchtigheid en dat je niet te beroerd bent om de dingen anders te doen dan je ze voorheen deed.

Praktisch vraagt het van je dat je de beschikking hebt over internet. Bovendien maak je het jezelf een stuk makkelijker als je op LinkedIn zit.

Organisaties & Teams

Met rituelen gaan jij en je collega’s effectiever te werk en meer verbondenheid en plezier ervaren. Organisatierituelen verstevigen en dragen bij aan de cultuur en waarden van allen. Ze hebben een verbindende werking voor iedereen die er werkt. Ze dragen bij aan de gezamenlijke doelstellingen.

In deze start up is aandacht voor het individu, maar ook organisaties en de teamgeest worden rijkelijk geïnspireerd met voorbeelden, kennis en tips over rituelen. Bovendien zijn jullie in de gelegenheid om van 1 t/m 22 januari niet alleen als individu, maar ook als team actief mee te doen met de start up.

Tijdens de start up kunnen jullie gezamenlijk een ritueel inzetten dat bijdraagt aan een gezamenlijk doel.

Thema's

Thema's die aan bod komen:
Persoonlijk leiderschap
Persoonlijke effectiviteit
Constructief samenwerken
De waarde van rituelen
Het gevaar van rituelen
Waarin verschilt een ritueel van een gewoonte
Dagelijkse, wekelijkse en jaarlijkse rituelen
Niet tijdsgebonden rituelen
Jouw ritueel (of rituelen) tijdens start up
Typisch mannelijke rituelen
Typisch vrouwelijke rituelen
Organisatierituelen

En zo zullen meer thema's de revue passeren.

Gratis inschrijven

Doe je mee?
22 dagen
Elke dag een video.
Contact en interactie via LinkedIn.
Informatief en inspirerend.
Je gaat zelf aan de slag.
JIJ maakt het verschil.
Vul hieronder je naam en e-mailadres in.
En druk op de knop 'Ik doe mee'.
Tot 1 januari!

Na aanmelding volgt informatie over de voorbereiding op de start up.

Event en Doorbraak

Op 15 maart vindt de KrachtModellen® Dag plaats. Een inspirerende, inzichtgevende en leerzame dag, waar je met jouw eigen unieke KrachtenModellen aan de slag gaat. Welke krachten zitten er in jou? En welke heb je nodig om jouw verlangen te leven? Mocht je interesse hebben... Tijdens de Rituelen Start Up zal Nienke Lokhorst het er vast een keer over hebben en hoor je er meer over.

Verder start er op 19 april weer een doorbraaktraject. In een halfjaar jouw persoonlijke doorbraak. In een groep en onder begeleiding van 3 trainers: Hier lees je er meer over. >>>

Video

1 januari 2018 begint de start up.
Het wordt – naast rete interessant voor je werk en privéleven –
ook een heleboel fun!

Welk effect de Rituelen Start Up zal hebben?
Dat hangt af van wat JIJ ermee doet.
Je kunt effectiever worden dan je nu al bent.
Meer doen in minder tijd.
Meer betekenis in werk en leven aanbrengen.
Betekenis aan wat jij belangrijk vindt.
Bovendien gaat het je mega veel energie opleveren.

Jouw persoonlijk leiderschap gaat groeien!
You'll see, het wordt leuk en waardevol.
Doe je mee?

En o ja…
Dit is vast ook waardevol voor jouw netwerk.
Je kunt de start up delen.
Met je vrienden en professionele contacten.
De links naar verschillende social media vind je hieronder.
Tot 1 januari!