Ontvang gratis ons online lifestyle magazine
19 februari 2018

Verzameling 0 - Algemeen

Uitstellen, ik wil ermee stoppen!

 
Uitstelgedrag is zo’n fenomeen dat de meeste mensen wel kennen. Dat ene dingetje, wat je moet (of wilt) doen, komt er maar niet van. Ken jij dat ook? Vroeger was ik echt kampioen uitstellen. Tegenwoordig ben ik eerder kampioen daadkracht. Uitstellen verdwijnt langzaam naar de achtergrond...

Zo moeilijk is het toch niet…

Je moet of je wilt iets doen… en op de een of andere manier… lijkt het je maar niet te lukken…

 

Soms doe je het dan na heel lang uitstellen toch nog. Je vraagt je dan meteen daarna af wat er nou zo ingewikkeld aan was om het te doen. Want zo moeilijk was het toch ook weer niet…

 

De enige die het je zo moeilijk heeft gemaakt… ben jij zelf!

 

Uitstellen kan ook betekenen dat je het uiteindelijk helemaal niet meer doet. Zo blijkt wel uit het bekende en beruchte spreekwoord: “Van uitstel komt afstel.” Dat geeft vaak een vervelend en onafgerond gevoel. Niet fijn! Blijft altijd ergens in de lucht hangen.

 

Vroeger begreep ik er niets van! Hoe kon het toch dat ik iets wat beter voor me was om te doen, toch uitstelde? Of dat ik iets wel wilde doen, maar het dan vervolgens toch steeds niet deed.

 

Nu weet ik het!

 

Weten betekent nog niet altijd doen. 😉

Weten en doen zijn immers 2 totaal verschillende dingen. Maar ik kom tegenwoordig een heel eind. En ik zal je vertellen waarom!

 

1 ding heb je nodig om uitstelgedrag tegen te gaan

Ik wil niet zeggen dat ik nooit meer uitstel. Maar het komt niet vaak meer voor. Ik ben er goed in geworden om mijn uitstelgedrag beter te hanteren en makkelijker dingen los te laten of af te ronden.

 

Er is tegenwoordig 1 simpel ding dat ik inzet als ik uitstelgedrag vertoon. Of nou ja, simpel… Om te zeggen is het simpel en het ligt voor de hand. Maar om het te doen

 

Een hoog energieniveau.

 

Waarom ik nauwelijks meer uitstel? Omdat ik mezelf goed heb leren kennen, omdat ik dagelijks doe wat écht bij mij past en omdat ik rituelen (automatismen en betekenisgeving) in mijn leven heb ingebouwd. Daardoor ben ik in staat een hoog energieniveau te hebben.

 

Dat is het enige dat ik nodig heb. Ik zorg voor een hoog energieniveau, en dat maakt dat uitstel nauwelijks meer een issue is.

 

Zoals ik al zei, simpel om te doen is het niet. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het ontdekken van mijn eigen hoge energieniveau heel wat voeten in de aarde heeft gehad. Een proces van jaren en jaren. En toch ben ik blij dat ik ooit besloot om aan mezelf te gaan werken, aan mijn persoonlijke proces, aan mijn persoonlijke groei. Dat heeft me veel rijkdom gebracht.

 

En een van die rijkdommen is dat uitstellen nauwelijks meer een issue is. 🙂

 

Zoals ik al zei, een hoog energieniveau realiseren is voor mij niet uit de lucht komen vallen. Ik heb jaren geïnvesteerd in mijn persoonlijke ontwikkeling. En wat ik nou zo interessant vind…

Blijkbaar precies op het moment dat ik daar aan toe was, ergens in 2017, ontstond vanuit het niets, zo leek het, een beeld van hoe dat nou bij mij werkt, mijn energiemanagement. Hoe ik dat nou steeds weer deed (en ook wat ik niet deed, lang niet alles is maakbaar!): fijne energie laten ontstaan. Al mijn ervaringen en investeringen kwamen op dat moment samen in 1 beeld: een manier of methode die mij steeds weer helpt om energie te creëren als ik weer even dreig af te dwalen. De KrachtModellen® heb ik ze genoemd. Mijn eigen KrachtModellen houden me scherp en energiek. Ieder heeft zijn eigen unieke KrachtModellen. Nieuwsgierig? Hier lees je er wat meer over.

 

ondertekening blauw

 

Ontvang 8x per jaar een mail van Nienke met verhalen en inspiratie


     

Nienke Lokhorst schrijft, spreekt, inspireert, coacht, verbindt en motiveert. Met Coachloper brengt zij mensen en organisaties in contact met geschikte coaches. Nienke schrijft graag over de dingen die haar bezighouden. Ze woont samen met haar partner Jorrit en hun 3 dochters. Onderwerpen die haar interesseren: persoonlijke groei, kansen en mogelijkheden zien, acceptatie en loslaten, echtheid, mensen met lef, wijsheid. En verder... ze is sportief, maakt graag filmpjes in de iMovie app en is dol op pure chocola.

Ontvang 8x per jaar een mail van Nienke met verhalen en inspiratie