Ontvang gratis ons online lifestyle magazine
30 september 2018

Verhaal over persoonlijk leiderschap

 

Er was eens een oude man die in het huis aan de rivier leefde, waar hij ook geboren was. Op een dag begon het te regenen. En het regende en regende. Het land rondom het huis liep onder.

 

Na enige tijd kwam er een boer langs op een tractor. De boer riep: “Ik kom je halen voor het water nog meer stijgt!” Maar de oude man zei: “Ik heb hier mijn hele leven gewoond. Dit is mijn thuis. Mijn God zal voor mij zorgen. Ik blijf hier.”

 

En het regende en het regende. Het water bleef maar stijgen. Op de benedenverdieping stond anderhalve meter water.

 

Een tijd later kwam een politieman langs in een reddingsboot: “Ik ben gekomen om je van de verdrinkingsdood te redden. Kom mee!” Maar de oude man zei opnieuw: “Ik heb hier mijn hele leven gewoond. Dit is mijn thuis. Mijn God zal voor mij zorgen. Ik blijf hier.”

 

En het regende en het regende. Het water stond nu tot de nol van het dak. Een helikopter van het leger vloog over. De piloot schreeuwde naar de oude man dat hij het touw moest pakken om zo gered te worden. Maar hij riep terug: “Ik heb hier mijn hele leven gewoond. Dit is mijn thuis. Mijn God zal voor mij zorgen. Ik blijf hier.”

 

De helikopter verliet het rampgebied. En het regende en het regende. De oude man verdronk.

 

Toen hij voor zijn God stond, beklaagde hij zich: “Ik heb je mijn leven lang geëerd. Waarom liet je me verdrinken?”

 

Zijn God antwoordde: “Ik zond je een boer met een tractor, een politieman met een boot en een piloot met een helikopter. Waarom heb je de kansen die ik je gaf niet benut?”

 

_______________________

 

Het een heeft het ander nodig. Polariteiten zullen er altijd zijn. Het is fijn om je over te geven aan het leven, en overgave is een groot goed. Zoals dit verhaal mooi aangeeft. Maar overgave kan niet zonder controle, vastgrijpen… persoonlijk leiderschap. Dus…

 

Grijp die kans als ie zich voordoet!

 

Ontvang 8x per jaar een mail van Nienke met verhalen en inspiratie


     

Nienke Lokhorst schrijft, spreekt, inspireert, coacht, verbindt en motiveert. Met Coachloper brengt zij mensen en organisaties in contact met geschikte coaches. Nienke schrijft graag over de dingen die haar bezighouden. Ze woont samen met haar partner Jorrit en hun 3 dochters. Onderwerpen die haar interesseren: persoonlijke groei, kansen en mogelijkheden zien, acceptatie en loslaten, echtheid, mensen met lef, wijsheid. En verder... ze is sportief, maakt graag filmpjes in de iMovie app en is dol op pure chocola.

Ontvang 8x per jaar een mail van Nienke met verhalen en inspiratie