Ontvang gratis ons online lifestyle magazine
08 juli 2017

Vier stappen in persoonlijke groei

Fotolia_158251393_web
 
Net als een plant moeten we eens in de paar jaar een nieuwe, grotere pot om weer verder te kunnen groeien. Met meer ruimte en verse inspiratie. Wil je eigenlijk een verandering maar komt het er niet van? De vier stappen in je persoonlijke groei geven je inzicht.

Sta open voor nieuwe mogelijkheden

Een kind staat open om te leren en te groeien. Als kind durf je te dromen, te experimenteren en te ontdekken. Je ervaart het leven soms als magisch, als een sprookje waarin alles kan gebeuren. Je bent nog niet bedorven met ideeën over wat wel en niet mogelijk is en dat heeft zich nog niet als absoluut feit vastgezet.

Sprookjes bestaan misschien niet maar het leven is WEL een wonder. Durf je je nog te verwonderen over hoe ‘toevallig’ de dingen gebeuren in je leven? Maak eens een wandeling, bij voorbeeld in het park en sta open voor wat er gebeurt. Dit is een belangrijke basis.

 

Ga uit je hoofd

Op basis van jouw ervaringen vorm je beperkende overtuigingen over wat wel en niet kan, oordelen over wat goed en slecht is. Deze stel je niet meer in twijfel. Onbewust zijn er angsten dat je deze zekerheden niet mag loslaten. Als je naast je hoofd ook je hart en je ziel meer laat spreken kun je de kracht van je intuïtie ontdekken.

 

Lukt het nog om een beetje dankbaar te zijn met je leven of zijn er nog oude overtuigingen en emoties die in de weg zitten en eerst opgeruimd moeten worden? Vaak zijn we onbewust nog ergens boos over maar hebben we dat weggestopt. Dan kun je ook geen dankbaarheid voelen.

 

Ontdek je diepere verlangen

Als je eenmaal een beetje uit je hoofd bent wordt het tijd om naar je diepere verlangen te gaan kijken. Wat wil je nou eigenlijk ECHT?

 

Ontdek jouw diepere verlangen. Waar heb je onbewust naar verlangd wat jou voldoening zal geven? Dat te ontdekken brengt het echte wonder in je leven. Want dat verlangen zegt zoveel over wat je ECHT wilt en wat jouw unieke plek en bijdrage in de wereld is.

 

Zet een stap

Als je jouw diepere verlangen weet, hoe kom je van die onzekerheid af? De angst om een verkeerde stap te nemen of om afgewezen te worden kan groot zijn, zeker als het om jouw kwetsbare kant, om jouw diepste verlangen gaat. Vaak moet er nog iets opgeruimd worden voordat je een stap kunt gaan maken.

 

Hoe doe je dat?

Zit je in je hoofd, sta je niet open voor nieuwe dingen? Ben je onzeker en/of weet je niet wat je ECHT wilt?

 

Weet dat er vele technieken die je verder kunnen helpen, maar dat je vaak meerdere stappen moet doorlopen. Als je stil staat, ontdek je blinde vlekken. Zo sprak ik onlangs Lisette. Lisette kwam er achter dat ze elke zomervakantie opnieuw zich afvraagt: waarvoor ben ik eigenlijk op aarde? Maar dat ze eigenlijk nooit actie had ondernomen omdat ze ergens onbewust ook een angst voelde.

 

Doe de check op mijn website en kijk hoe ver je gegroeid bent en waar je nog in wilt groeien.

Ronald de Waal

 

Ieder mens heeft eigen levensdoel en een unieke plek in de wereld, we hebben hem alleen vaak nog niet gevonden. Ronald de Waal (1963) leert je los te komen van oude patronen zodat er meer ruimte komt voor wat je ECHT belangrijk vindt. Dat brengt nieuwe mogelijkheden en meer passie en geluk in jouw leven. Hij ontwikkelde De Passiecirkel die jou helpt een gevoel van keuzevrijheid, nieuwe mogelijkheden en overvloed te ervaren. Ronald de Waal is auteur van 2 boeken 'Ogen open!' en 'Wie ben ik echt?'