Ontvang gratis ons online lifestyle magazine
24 augustus 2017

Uncategorized

Vierde persoonlijke doorbraak

vierde persoonlijke doorbraak
 
Sommige persoonlijke doorbraken zoek je bewust op. Anderen dienen zich vanzelf aan. 1 ding is elk geval noodzakelijk voor een persoonlijke doorbraak. Je moet 'm wel (willen) ontvangen. Anders komt ie niet. In dit blog meer over de crisis, de doorbraak (ontvangen) en wat die doorbraak nu voor me betekent. Ik hoop je ermee te inspireren.

Blinde vlek

Eind 2015 schreef ik over 3 grote doorbraken in mijn leven. In de eerste helft van 2017 manifesteerde de 4de doorbraak  zich. Die diende zich vanzelf aan. Onaangekondigd. Ik was er niet direct naar op zoek, maar het gebeurde gewoon.

 

Achteraf zie ik heel goed hoe ik de kracht en energie die ik heb, liet wegebben. Maar toen ik er middenin zat… je kent het wel. Blinde vlek!

 

Crisis

“Potverdorie, nu had ik toch al zo veel geleerd. Mijn kennis en ervaringen over coaching, verandering, vitaliteit, zelfvertrouwen, authenticiteit en nog een heleboel meer was gigantisch gegroeid in de afgelopen jaren. En toch hè! Toch gebeurde er weer iets waar ik totaal geen grip op leek te hebben. Terwijl ik tegelijkertijd wist. Ik heb hier iets te leren. Dit is een stuk waar ik in kan groeien. Dit brengt me persoonlijk naar een next level.”

 

“Maar ja, dat kan ik dan wel leuk ‘weten’. Dat betekent nog niet dat ik antwoorden heb. Dat ik weet wat ik eraan kan doen. Gelukkig heb ik (tegenwoordig) wel het vertrouwen dat ik gewoon weet dat er vanzelf een antwoord komt, en dat het straks beter zal zijn. Als ik het maar weet aan te gaan. Als ik maar recht in de ogen van mijn eigen onhandigheden en pijn kan kijken. En dat doe ik dan met compassie. Dat heb ik inmiddels ook wel geleerd.”

 

Compassie is een van de grootste cadeaus die je aan jezelf kunt geven. En aan anderen.

 

In het kort kwam de crisis op het volgende neer: veel van mijn energie lekte weg. Krampachtig probeerde ik het vast te houden. In plaats van er ruimte voor te maken en mijn échte uitdaging (conflicten) aan te gaan, ging ik alleen maar in de actie en harder werken.

 

De doorbraak (ontvangen)

Mijn ervaring is dat elke doorbraak tijd nodig heeft. Dat je zelf invloed op de doorbraak hebt, in de zin van: als je ruimte geeft aan en tijd vrijmaakt voor het proces naar jouw next level, dan komt ’t op een gegeven moment vanzelf. Dan kun je ‘m ook echt ontvangen.

 

  • Ik heb dus de tijd genomen om te bezinnen én echt tijd vrij gemaakt voor mezelf.
  • Ik heb datgene wat pijn deed in de ogen gekeken. En alles wat ik daaruit heb geleerd in mezelf verankerd (mede door nieuwe persoonlijke rituelen te ontdekken en in te zetten).
  • En ik heb compassie gehad. Dat was er niet ineens, daar heb ik de voorgaande 2 stappen ook voor nodig gehad. Maar het was en is er nu wel.

 

Nu ben ik in een nieuwe fase gekomen. Zo kom ik steeds dichter bij de ‘grotere’ doelen die ik heb en gelukkig voel ik me weer een stuk lichter dan een tijd geleden. Sterker nog: ik vlieg op dit moment. Net als in mijn dromen als kind, toen droomde ik regelmatig dat ik kon vliegen. Heerlijk!

 

Ik ben een enorm powerhouse. Als ‘alles klopt’ dan komt er ongelooflijk veel uit mijn handen, heb ik tonnen energie en weet ik heel mooie bewegingen te voeden en dragen. Maar als de energie (grotendeels) weg blijft, dan doe ik iets niet goed. Dan moet ik naar binnen kijken en dan mag ik weer iets leren. Zo zijn er ups en downs in het leven, en dat is er ook zo leuk aan. Als je de downs tenminste durft aan te gaan. Want alleen dan zullen de ups er zijn

 

Eigenlijk denk ik dat iedereen een powerhouse is. Hoe heerlijk is het wel niet – of zou het wel niet zijn – als jouw fundament onder jouw powerhouse steeds steviger wordt?

 

En nu

Nu ben ik een mega blij mens. Alles lijkt te lukken. Ik heb alles op een rijtje. Geen energielek meer. Sterker nog, ik heb allemaal dingen ontdekt die gedurende de dag steeds weer energie geven. Ik ben rete effectief op het moment. Dolgelukkig met mijn nieuwe rituelen.

 

En voor mij is dit een wetenschap:

Ouder worden is leuk!

 

De eerste 3 doorbraken nog eens teruglezen? Kijk hier.

 

De groeten en tot een volgende keer,

Nienke

 

ondertekening blauw en fotootje

Maandelijks ontwikkel tips en inspiratie van Nienke ontvangen?


     

Nienke Lokhorst schrijft, spreekt, inspireert, coacht, verbindt en motiveert. Met Coachloper brengt zij mensen en organisaties in contact met geschikte coaches. Nienke schrijft graag over de dingen die haar bezighouden. Ze woont samen met haar partner Jorrit en hun 3 dochters. Onderwerpen die haar interesseren: persoonlijke groei, kansen en mogelijkheden zien, acceptatie en loslaten, echtheid, mensen met lef, wijsheid. En verder... ze is sportief, maakt graag filmpjes in de iMovie app en is dol op pure chocola.

Maandelijks ontwikkel tips en inspiratie van Nienke ontvangen?